Mænd dømt for drab og voldtægt af indisk kvinde

Alle fire mænd, der nægter sig skyldige, risikerer dødsstraf, når strafudmålingen falder onsdag.

Den 23-årige kvinde og hendes kæreste var på vej hjem fra en biograftur 16. december sidste år, da de blev overfaldet på en bus i New Delhi. Kæresten blev banket, og kvinden blev gruppevoldtaget og misbrugt med et jernrør af i alt seks mænd, inden parret blev smidt af bussen.

Buschaufføren forsøgte herefter at køre kvinden over, men hendes kæreste fik trukket hende væk. Den unge kvinde døde dog af sine kvæstelser på et hospital i Singapore 29. december.

En teenager blev for knap to uger siden kendt skyldig i samme sag, men da han var blot 17 år på gerningstidspunktet, slap han med tre år i et ungdomsfængsel.

Den sjette gerningsmænd, buschaufføren fra den skæbnesvangre nat, hængte sig i sin fængselscelle i marts - angiveligt fordi, han vidste, han ville blive fundet skyldig og dømt til døden grundet det stærke bevismateriale mod ham.

Sagen har fået debatten om voldtægter i Indien på den nationale og internationale dagsorden og har resulteret i demonstrationer i store dele af Indien. Debatten har fået politikerne til at stramme loven, så den nu er mere omfattende. I dag risikerer en voldtægtsmand i Indien således at blive idømt dødsstraf, hvis offeret dør som følge af mishandlingen.

Det er uklart, hvor mange voldtægter, der hvert år finder sted i Indien. Men officielle data viser, at 11.154 voldtægtssager sidste år endte med frifindelse eller frafald af tiltale, mens der faldt dom i 3.563 sager. Samtidig er der 86.032 sager, der venter på at komme for en dommer.

En rapport fra Unicef viser, at antallet af anmeldelser af børnevoldtægter i Indien er steget med 336 procent fra 2001 til 2011. En af de mest opsigtsvækkende historier er fra tidligere i år, hvor en femårig pige blev udsat for en voldtægt og decideret tortur af en nabo i New Delhi. Episoden var så brutal, at lægerne måtte operere et lys og en flaske hårolie ud af hendes krop.

I marts gik det ud over en 39-årig schweizisk kvinde og hendes mand, der blev overfaldet under en cykelferie i delstaten Madhya Pradesh. Manden blev tævet og bundet til et træ, inden gerningsmændene voldtog kvinden og stak af med parrets computer og penge. De skyldige blev senere fundet og idømt fængsel på livstid.

Senest blev en 22-årig fotojournalist offer for en bestialsk voldtægt i et afsides området i Mumbai. Også her var der flere gerningsmænd, mens kvindens mandlige assistent også blev udsat for kraftig vold. Indisk politi har siden anholdt og sigtet fem mænd i sagen.

Mumbai har hidtil været betragtet som en af de sikreste byer for kvinder, og derfor har voldtægten vakt ekstra bestyrtelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip