To mænd dømt for at stjæle fra kirker og virksomheder

Skrevet af admin

27/06/2014

Mest læste i dag

Et stort antal tyverier fra virksomheder og kirker på Københavns Vestegn sætter nu en dom på to unge mænds straffeattest.

De har blandt mange andre ting stjålet biler, motocross-cykler, værktøj og en ølvogn, oplyser politiet.

Den ene 23-årige, der kommer fra Hedehusene, blev idømt to år og seks måneders fængsel. Han fik dom for adskillige indbrud og for hæleri, i alt 33 forhold.

Den anden på 23 år, der kommer fra Helsinge, fik ni måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Han blev dømt for i alt syv forhold af indbrud og brugstyverier. Flere af de forhold, som de blev dømt for, er begået i fællesskab.

Indbruddene fandt sted hos både private og i virksomheder, men også i kirker og kirkebygninger rundt om i kredsen. Indbruddene skete blandt andet i Høje Taastrup, Ishøj og Hvidovre.

Københavns Vestegns Politi anholdt dem henholdsvis 21. februar 2014 og 20. marts 2014, og de har siddet varetægtsfængslet indtil dommen blev afsagt torsdag ved Retten i Glostrup.

Den 23-årige fra Hedehusene modtog dommen og blev varetægtsfængslet indtil afsoning. Den 23-årige fra Helsinge tog betænkningstid for at overveje, om han vil anke dommen.

/ritzau/