To mænd dræbt i lastbilsulykke

To mænd er døde og to er lettere tilskadekomne i forbindelse med ulykken med fire lastbiler og en varebil på den fynske motorvej onsdag morgen, oplyser Fyns Politi.

Begge dræbte mænd sad i den polsk indregistrerede varebil, som blev klemt mellem to lastbiler. I lastbilerne er to chauffører lettere tilskadekomne, mens to blot er chokeret, oplyser politiet.

Ulykken skete kort før 7.43, hvor politiet blev alarmeret til harmonikasammenstødet.

- Den præcise årsag til uheldet er fortsat ukendt, men ved uheldet påkørte en lastbil en forankørende lastbil, siger vagtchef Erik Skov i en pressemeddelelse.

- Bagved kom en varebil, der kørte op i nummer to lastbil. Bagefter igen kom en lastbil, der påkørte varebilen, der blev klemt op i den forankørende lastbil. Slutteligt påkørte endnu en lastbil denne lastbil, lyder det fra vagtchefen.

Ulykken spærrer motorvejen nær Middelfart i begge retninger, og politiet regner med, at der stadig kan gå flere timer, før der er ryddet op.

- Der ligger en masse vragdele i den anden halvdel, og vi forventer, at det kan tage tre til fire timer at få ryddet op derude, siger vagtchef Erik Skov til Ritzau.

- Lastbilerne sidder godt og grundigt sammen, så det kommer til at tage noget tid, lyder det fra Erik Skov.

De biler fra ulykken, som har været spærret inde mellem ulykken og den bagvedliggende frakørsel, er kørt ud i det vestgående spor.

Politiet er i gang med at tømme det østgående spor på samme måde, men det tager stadig flere timer, før motorvejen er åben igen.

Årsagen til ulykken er fortsat ukendt, men en bilinspektør skal nu se nærmere på ulykken.

Vejdirektoratet anbefaler, at bilister kører af ved Nørre Aaby eller Middelfart. Sydøstjyllands Politi råder bilister til at tage den gamle Lillebæltsbro, hvis man skal til Fyn.

/ritzau/

Dagens Gossip