Mænd er dømt til døden: Dræbte to på turistø i Thailand

Skrevet af admin

24/12/2015

Mest læste i dag

To mænd fra Myanmar er torsdag ved en domstol i Thailand blevet kendt skyldige i at have dræbt to britiske turister for godt et år siden. Begge mænd er idømt dødsstraf.

15. september 2014 blev den 23-årige Hannah Witheridge og den 24-årige David Millar fundet dræbt på stranden på dykkerøen Koh Tao. Begge menes at være blevet hakket ihjel med et haveredskab.

I begyndelsen af oktober samme år blev to gæstearbejdere fra Myanmar tiltalt for at have dræbt de to briter. De blev også tiltalt for at have voldtaget den kvindelige turist.

Mændene fra Myanmar tilstod ugerningen. Men senere trak de deres tilståelse tilbage og sagde, at de var blevet torteret, indtil de tilstod.

Det benægtede det thailandske politi. Fra sagens begyndelse er der blevet rejst spørgsmål ved politiets kompetence.

Ifølge nyhedsbureauet AP er politiet blevet kritiseret for blandt andet at have undladt at sikre drabsstedet på Koh Tao og for at have offentliggjort navne og billeder af mistænkte, som viste sig at være uskyldige.

De dømtes advokater mener, at mændene, som havde lavt betalte job i turistindustrien, blev politiets syndebukke i sagen.

/ritzau/Reuters