Mænd er skyld i kvinders overgangsalder

Kvinder bliver ubrugtbare, fordi mændene alligevel ikke vil have børn med dem, når de kommer op i årene, Mændene vil hellere render rundt efter yngre modeller, og derfor går ældre kvinder i overgangsalderen.

Sådan lyder forklaringen i hvert fald i en ny hypotese fra en gruppe canadiske forskere, som mener at have løst gåden om kvinder menopause.

- Vores første antagelse er, at menneskets parring ikke er tilfældigt fordelt på alder, men at mænd i alle aldre foretrækker yngre kvinder. Hvis hovedparten af pardannelserne sker med yngre kvinder, vil mutationer der skader ældre kvinders fertilitet akkumuleres, fordi der ikke er et naturligt selektionspres på at bevare fertiliteten, siger evoltionsbiolog ved McMaster Universitetet i Canada i følge Berlingske.

Forskeren er medforfatter til hypotesen om "Valget at mages betydning for oprindelsen af menopause"

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Det er ved hjælp af beregninger af menneskets udviklingshistorie fra fortiden og frem til i dag, at man nået frem til, at mændenes evige jagt på ungt kød altså har påvirket kvindernes evne til at få børn sent i livet.

Det menes dog også at have betydning, at menneskebørn er så længe om at vokse op, at der er behov for, at kvinden holder op med at få børn. På den måde får hun tid til at koncentrere sig om de børn, hun allerede har fået.  

Dagens Gossip