To mænd frifindes for misbrug af 12-årig i oldefar-sag

En af de voterende mente, at de beviserne var stærke nok til, at de to mænd skulle dømmes for overgrebene på pigen, men det var de to andre voterende uenige i. De mente, at pigens forklaring ikke var tilstrækkelig troværdig til, at de tiltalte kan dømmes for at have voldtaget og misbrugte hende seksuelt.

Den 80-årige er dog kendt skyldig i at have sexkrænket børn under 12 år i en række andre tilfælde. Han har blandt andet sexkrænket sit eget barnebarn og den 12-årige piges bror. For de forhold er han blevet idømt psykiatrisk behandling, da han ikke er fundet egnet til almindelig fængselsstraf.

Anklageren vil have ham varetægtsfængslet i surrogat, indtil behandlingsdommen kan påbegyndes.

»Han er dømt for adskille grove forbrydelser, og retshåndhævelsen kræver, at han ikke bør gå frit rundt. Derfor bør han varetægtsfængsles, indtil behandlingen kan begynde,« sagde anklager Peter Rask som argumentation for varetægtsfængslingen ifølge bt.dk.

Den anmodning valgte dommeren at efterkomme trods forsvarerens protester.

Oldefaren har under hele sagen nægtet sig skyldig i anklagerne.

»Jeg har ikke gjort noget af det, de siger,« sagde han til BT, dagen før retssagen begyndte.

Han var ikke selv til stede i retten, da dommen faldt. Det var til gengæld flere af ofrene og deres familiemedlemmer.

De blev tydeligt chokerende, da de to tiltalte blev frikendt for overgrebene på den nu 12-årige pige.

»Det er vildt. Jeg forstår slet ikke dommen. Vi ved jo, at de har gjort det,« sagde et familiemedlem efter dommen, som ikke ønsker at stå frem med navn af hensyn til ofrene.

Oldefarens har taget betænkningstid i forhold til at anke domme.

Den er ikke hans første, for i 2007 blev han idømt to års fængsel for misbrug af to piger helt ned til femårs alderen. Den dom blev gjort betinget på grund af hans høje alder.

Dagens Gossip