To mænd i fængsel for fusk med kreditkort

Afluringen af de mange betalingskort fandt sted i september og oktober sidste år, hvor de to mænd havde sat såkaldt skimming-udstyr op på to Jet-stationer i Fredericia samt fem Jet-stationer i københavnsområdet, oplyser Michael Bo Hansen, der er anklager ved Københavns Politi, til bt.dk.

Udstyret bestod af en metalskinne, som mændene satte uden på det sted, hvor betalingskortet sættes i automaten. Desuden havde de monteret et kamera, så de kunne aflæse de pinkoder, som kortholderne tastede.

»De afleverer så udstyret til nogle bagmænd, som så kan bruge oplysningerne i skimming-udstyret til at lave deres egne magnetkort. Og så bruger de den kode, der er tilknyttet,« forklarer anklageren til bt.dk.

Selv om de to mænd altså nåede at få afluret en del pinkoder, så nåede de tilsyneladende aldrig at bruge oplysningerne. I hvert fald er der ikke meldinger om, at nogle af de 250 kort nåede at blive misbrugt, inden de blev lukket.

Kortene blev lukket, da man afslørede de to mænd. Det skete i forbindelse med opsætning af skimming-udstyr op på en tank i københavnsområdet.

Onsdag før påske var de to mænd i retten. De blev begge kendt skyldige, og den 26-årige fik et års fængsel for at have medvirket i fem tilfælde af skimming, mens den 23-årige blev kendt skyldig i alle syv tilfælde og fik et år og tre måneder.

»Jeg havde påberåbt mig omkring et år og fire måneder til et år og seks måneder. Jeg er meget tilfreds med det, de har fået, og at dommeren har vurderet, at det er så alvorlig en forbrydelse, at uanset, at der ikke er lidt noget tab, at man idømmer så høj en straf,« siger Michael Bo Hansen.

Begge mænd blev dømt til udvisning efter endt afsoning. De får indrejseforbud i 12 år.

Dagens Gossip