Mænd kører bedre bil end kvinder - eller hvad?

Det er en ny undersøgelse fra bureauet YouGov, der viser at mændende kører bedre bil end kvinderne.

1.008 danskere i alderen fra 18 til 74 år er blevet spurgt om deres holdning til trafikkulturen, og herunder blandt andet om hvem der kører bedst bil.

LÆS OGSÅ: Utrolig video: Verdensrekorden i parallelparkering slået to gange

YouGov har lavet undersøgelsen for Seat, og resultatet er altså, at et flertal mener kvinderne ikke er så gode bag rattet som mændende er.

Ikke overraskende er det især mændende, der anser det mandlige køn for bedre bilister end kvinderne.

- Jeg tør ikke pege på hvilket køn, der er bedst bag rattet, men kan konstatere, at der er en interessant forskel, at kun en tredjedel af kvinderne siger, de er bedre bilister end andre, mens det gælder over halvdelen af mændene, siger direktør Jesper Stoltenberg-Mathiesen fra Seat.

Men er det nu rigtigt, at mænd er bedre bilister end kvinder?

Vi har kigget lidt rundt, og der er altså delte meninger om den sag.

- Min erfaring fra FDM Sjællandsringen og som kørelærer er, at der ikke er forskel på, hvad mænd og kvinder kan lære. Der er kun forskel på, hvad man interesserer sig for og øver sig på, har Søren Holten Jacobsen, der er chefinstruktør ho FDM Sjællandsringen tidligere udtalt til Fagbladet 3F.

En transportrapport fra Danmarks Tekniske Universitet konklurderer også, at mænd og kvinder har lige stor risiko for at komme ud for uheld i trafikken pr. kørt kilometer.

LÆS OGSÅ: Kvinde bruger en halv time på parallelparkering

Søren Holten Jacobsen mener desuden, at de unge mænd ikke er gode nok til at vurdere farerne i trafikken, mens kvinderne ofte er lidt for forsigtige.

Så selv om resultatet af den nye undersøgelse altså siger, at kvinderne ikke er så gode ude i trafikken som mændene, så er sandheden altså ikke helt sådan.

Men hvad mener du? Hvem kører bedst bil?

Dagens Gossip