To mænd nægter salg af flere ton hash i København

Skrevet af admin

18/08/2014

Mest læste i dag

En 43-årig mand nægter sig skyldig i salg af 5,5 ton hash gennem en fem års periode i København. Han erkender dog i Københavns Byret mandag at have været i besiddelse af 340 kilo hash.

Efterforskningen begyndte i juli sidste år, da politiet nærmest ved en tilfældighed fik mistanke til nogle skurvogne i Københavns Sydhavn.

En hundepatrulje var ude i anden anledning, men lugten fra en rød skurvogn vakte en hunds stærke interesse. Politiet ransagede efterfølgende flere skurvogne og fandt 280 kilo hash. Siden har betjente fundet en stribe håndskrevne og digitale regnskaber.

Politiet hævder, at regnskaberne afslører, at den 43-årige i flere år opbevarede hash, som blev fordelt videre til markedet i København. Fra 2008 og frem til 2013 er mængden beregnet til i alt 5,9 ton hash, fremgår det af anklageskriftet.

Den 43-årige forklarer i retten, at han blot opbevarede hashen. Han ønsker ikke at sige, hvem der leverede hashen, og hvem der hentede den.

Anklager Henrik Ørsted ville vide, om det så var den 43-åriges regnskaber, som politiet har fundet.

- Både og, svarede den 43-årige i retten iført briller, hvid skjorte og jeans.

- Hvis var det så?, spurgte anklageren.

- Det kan jeg ikke udtale mig om, svarede den 43-årige.

Den 43-årige lavede regnskaberne, fordi han ville undgå kontroverser med leverandøren. Derfor var regnskabet en slags kontrol eller garanti for, hvor meget han havde modtaget.

- Der har været uoverensstemmelse mellem dem, jeg har modtaget det af, og mig, sagde den 43-årige.

De digitale regnskaber havde navne såsom "cirkus" og "hugo". I regnskaberne stod både, hvornår den 43-årige var på ferie, og hvornår han var på Roskilde Festival.

En 39-årig mand er også tiltalt i sagen, men for hans vedkommende er mængden "kun" cirka 2,7 ton, som han ifølge anklagemyndigheden har solgt sammen med den 43-årige. Han nægter sig skyldig.

De 5,9 ton hash repræsenterer betydelige værdier. Solgt på gadeplan er det et godt stykke over 200 millioner kroner.

Ud over fængselsstraf kræver anklagemyndigheden konfiskation af næsten en halv million kroner, som skal være tjent på de ulovlige forretninger.

/ritzau/