To mænd nægter sig skyldige i Woolwich-drab

STORBRITANNIEN: De to mænd Michael Adebolajo og Michael Adebowale. som er sigtet for drabet på den 25-årige soldat Lee Rigby i maj, har begge erklæret sig uskyldige. Det skete fredag på et forberedende retsmøde i London, skriver The Guardian.

De to mænd er anklaget for at myrde Lee Rigby nær Woolwich-kasernen i det sydlige London ved højlys dag i maj, hvor soldaten var på vej tilbage til kasernen. Først kørte gerningsmændene soldaten ned, hvorefter de sprang ud af bilen med knive, en machete og en kødøkse, som blev brugt til at hakke offeret ihjel med. Myndighederne har efterfølgende hævdet, at der var tale om en terrorhandling.

Det er første gange at de to anklagede erklærer sig uskyldige, siden de blev anholdt. 22-årige Adebowale er anklaget for at myrde Rigby 22. maj og for at være i besiddelse af et skydevåben, mens 28-årige Adebolajo også er anklaget for mordet på Rigby, samt for mordforsøg på to politibetjente og besiddelse af et skydevåben.

Begge mænd dukkede før mordet op på en videoforbindelse, hvor den ene af de anklagede med en kødøkse og slagterkniv i hånden siger, at det britiske folk først kan »leve i fred«, når Storbritannien har trukket alle sine tropper hjem fra krigshandlinger i udlandet.

De to sigtede står over for seks anklagepunkter og bliver i forvaring til retssagen begynder 18. november.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip