Mænd siger, de gerne vil date kloge kvinder - men forskningen peger i en helt anden retning

Det er forskere fra University of Buffalo, California Lutheran University og University of Texas at Austin som står bag den nye forskning.

Forskerne startede med at spørge de mandlige testpersoner, om de godt kunne finde på, at date en kvinde, som var klogere end dem.

Til det svarede 86 procent, at det ville de ikke have noget imod.

Læs også: Hun blev dumpet kort før sit bryllup: Det var det bedste, der kunne ske

Men igennem 6 prøver testede man, om den påstand stemte overens med virkeligheden, skriver Huffington Post.

En af de prøver, de lod forsøgspersonerne gennemgå, var, at de efter at have taget en intelligens test skulle sætte sig overfor en kvinde, som havde taget samme test.

Her viste det sig, at når de skulle flytte deres stol til at stå overfor en kvinde, som havde klaret sig bedre i intelligenstesten end dem, så satte de stolen længere væk, end de mænd, som sad overfor kvinder, som havde klaret det dårligere.

Altså holdte de mænd, som skulle sidde overfor de “overlegne” kvinder, en større fysisk afstand.

Mændene følte sig mindre maskuline
En anden del af undersøgelsen gik ud på, at mændende skulle tage en intelligenstest ved siden af en kvinde.

Derefter fik de læst deres resultater højt (som givetvis ikke passede for kvinderne, som arbejdede sammen med forskerne).

Læs også: Teenager blev photoshoppet ekstremt tynd: Nu har tusindvis liket hendes svar på Facebook

Mændene skulle nu udfylde et skema, hvor de skulle vurdere deres egen maskulinitet, og hvor tilttrækkende, de syntes kvinden var.

Resultaterne var, at mændende både syntes, kvinder, som scorede højere, var mindre tiltrækkende, men de følte sig også selv mindre maskuline, hvis hun havde scoret højere.

Forskningen kunne altså godt pege på, at selv når mænd siger, de gerne vil date kloge kvinder, så er der altså nogle gamle mønstre eller et eller andet, som spilder ind.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip