Mænd tænder mest på kvinder med karakter: Forskning minder os om, at vi skal være os selv

Skrevet af Kirstine Petersen

07/09/2015

Dagens topnyheder

Mænd foretrækker en kvinde, der går hjemme ved kødgryderne, og kvinder går omvendt og drømmer mest om en “bad boy". 

Sådan fremlægges stereotyperne oftest, når det handler om, hvilke træk ved en partner der tiltrækker henholdvis mænd og kvinder.

Men udsagnene og stereotyperne er løgn og latin, hvis man skal tro en gruppe australske forskeres undersøgelse af mænd og kvinders præferencer.

Deres forskning viser, at både mænd og kvinder foretrækker en partner, der tør skille sig ud.

Læs også: 4 'usunde' handlinger der gør dit parforhold bedre

Dem, der klædte sig anderledes, havde anderledes livsstil og holdninger var altså dem, de fleste faldt for. Det kontroversielle var dermed mere tiltrækkende end det konservative.

Kvinder har det dog med at overvurdere, hvor høj grad mændene ønsker den konservative, tilbageholdende køkkengryde-stereotyp. Og det er en skam, mener Matthew Hornsey, der er socialpsykolog og en af forskerne bag studiet:

- Den gammeldags kønsstereotyp – hvor det hedder sig, at mænd går efter den konforme, tilbageholdende kvinder – er uddøende, siger han til Scientific American og uddyber:

- Det er fascinerende at mange kvinder føler, at de kan være mere løsslupne, når de fx holder pigeaftener uden mænd omkring dem. Jeg kan ikke lade være med at tænke; hvorfor holder du dig mere tilbage (end i situationer med mænd omkring red.)? Mænd vil elske, hvis du slår dig løs.

Læs også: 10 grunde til at date en pige med tatoveringer

Forskningen er foretaget af eksperter fra Queensland Universitet samt Griffith Universitet, der begge er australske.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: