Mænds skæg afslører deres forhold til kvinder

Følgende lyder nok en smule bims for nogle læsere - men skyd nu ikke budbringeren, for det er forskere, der står bag udtalelserne:

Mænd, der har skæg, er mere tilbøjelige til at være sexistiske over for kvinder end mænd, der er glatbarberede. 

Bum. Sådan lyder konklusionen ud fra en spørgeskemaundersøgelse blandt 500 henholdsvis amerikanske og indiske mænd, som er foretaget af et hold australske forskere. Der skriver Broadly

Læs også: Er du glatbarberet eller fanget i fortiden? Dit skæg afslører, hvem du er

Forholdet mellem manden og hans skæg og ikke mindst konklusionerne i undersøgelsen skal forstås i en historiesk kontekst. Kropsbehåring eller manglen på samme har i århundrede været et symbol på alt fra magt til frigørelse.

I starten af det 19. århundrede groede mænd eksempelvis gerne skægget som en distinktion til det svage køn; kvinden, ifølge historikeren Sarah Gold McBride, der har forsket i køn og statussymboler så som skæg. Skægget var simpelthen et symbol på mænds overlegenhed, ifølge hende.

Det nye studie understøtter hendes tese helt ind i det 21. Århundrede, hvis man skal tro det resultater, de australske forskere konkluderer på i deres studie ” The Association Between Men's Sexist Attitudes and Facial Hair”.

Læs også: Ny undersøgelse afslører: Derfor skal du ikke date en mand med skæg

Forskerne bag skægstudiet, Julian Oldmeadow og Barnaby Dixson, fremhæver selv, at; "mænd med en relativt sexistisk attitude er mere tilbøjelige til at lade skægget gro end mænd med en mindre sexistisk attitude, fordi deres skæg traditionelt set har været anset som maskulint." 

I undersøgelsen har de bedt mænd svare på udsagn så som "Kvinder bliver lettere fornærmet", "Når en kvinde får en mand, vil hun oftest prøve at holde ham i kort snor" for at se, om mændene udtrykte det, forskerne definerer som "fjendtlig sexisme". En anden type sexisme, de målte på, gik ud på at få mændene til at svare på udsagn så som "Kvinder skal være beskyttet af deres mand" - altså en form for nedgørende sexisme frem for direkte fjendtlig. 

Resultatet viser, ifølge studiets konklusioner, at mænd med skæg er mere disponerede for at være "fjendtligt sexistisk". 

Læs også: Justin gik 365 dage uden barbering: Tjek lige et episk skæg

 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip