Mærsk-aktier mister fem procent efter nedjustering

Investorerne tog som ventet ikke alt for godt imod fredagens nedjustering fra A. P. Møller-Mærsk.

Da handlen på fondsbørsen lukkede klokken 17, havde A-aktien mistet 4,6 procent af sin værdi, og B-aktiens kurs var faldet med 5,2 procent. Begge aktier har nu en værdi lige under 10.000 kroner.

Lægger man A- og B-aktiens kursfald sammen, har A. P. Møller-Mærsk-aktionærerne tilsammen mistet knap 11 milliarder kroner i løbet af dagen.

De markante fald i aktiekursen skete som en konsekvens af, at selskabet nu kun forventer et resultat for 2015 på 3,4 milliarder dollar mod tidligere 4 milliarder dollar.

Det er de vanskelige forhold på shippingmarkedet, der er årsagen. Containerraterne er meget lave for tiden, og det gør det sværere at tjene penge for rederierne og dermed også for shippingdivisionen Maersk Line.

Nedjusteringen har også fået betydning for Alm. Brand Markets' kursmål for aktierne, der nu er sat ned fra 16.000 kroner til 13.000 kroner. Men banken anbefaler i en analyse fortsat et køb.

- Vi ser fortsat aktien som fundamentalt billigt prissat. Nedjusteringen var ikke uventet, men den var større, end markedet havde frygtet.

- Vi ser dagens kursfald som en overreaktion, og vi vurderer, at der ikke skal meget bedring i markedsforholdene til, at A. P. Møllers helårsresultat kan overraske positivt, hedder det i analysen.

A. P. Møller Mærsk-aktierne har siden nytår mistet henholdsvis 20 og 24 procent af deres værdi.

Dagens kursfald skal ses på baggrund af en generelt positiv stemning på fondsbørsen.

C20 Cap-indekset steg 1,25 procent, blandt andet i kraft af den positive stemning, som den seneste udmelding fra Den Europæiske Centralbank og en rentesænkning i Kina har affødt.

Håbet er, at rentesænkningen i Kina kan sætte skub i den kinesiske vækst, som hen over sommeren har vist svaghedstegn og har skabt usikkerhed på verdens finansmarkeder.

/ritzau/

Dagens Gossip