Mærsk-chef: Alt er i spil i Nordsøen lige nu

Skrevet af admin

04/04/2016

Dagens topnyheder

A. P. Møller - Mærsk og partnerne i DUC skal have den store pengepung frem, hvis produktionen af gas fra det store Tyra-felt skal fortsætte.

Det er langt fra sikkert, at de vil det, og derfor har Maersk Oil varslet, at produktionen stopper i 2018, hvis ikke der findes "en økonomisk bæredygtig plan".

- Tyra-faciliteterne har været i drift i mange år. Så de eksisterende faciliteter derude bliver vi nødt til at tage ned af sikkerhedsmæssige årsager.

- Så vi arbejder på, hvad der kan være af muligheder sammen med vores partnere, siger chefen for Maersk Oil Danmark, Martin Rune Pedersen.

Erhvervsmediet Finans har tidligere skrevet, at en opretholdelse af produktionen vil betyde investeringer for 30 milliarder kroner. Et tal, som Martin Rune Pedersen kalder "højt sat", uden at han vil komme de krævede investeringer nærmere.

- Det er mange milliarder kroner, der skal investeres. Men det afhænger jo helt af, hvilken plan vi kommer frem til, siger Martin Rune Pedersen.

Han er grundlæggende ikke glad for at gå i detaljer med, hvad der skal til for at opretholde produktionen. Der er samtaler, der pågår med partnerne i feltet og ikke mindst med den danske stat.

Det er dog en reel mulighed, at der må lukkes ned for Tyra-feltet, der er det klart største af de danske gasfelter og står for omkring to tredjedele af produktionen. Samtidig er Tyra det sted, hvor gas fra andre felter bliver sendt til for at blive ført til Danmark.

- Der findes nogle forbindelser til Holland, som er noget, vi kigger på, så vi kan fortsætte produktionen fra nogle af de sydlige felter, siger Martin Rune Pedersen.

Tyra kan dog stadig overleve.

- Vi skal have grundlaget på plads, så vi kender de økonomiske rammebetingelser for produktionen af olie i Nordsøen, så vi kan træffe en beslutning. Jeg ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad specifikt vi diskuterer.

- Men vi bliver nødt til at kigge på at lukke de eksisterende faciliteter ned, siger Martin Rune Pedersen.

/ritzau/