Maersk Oil mister stor oliekontrakt i Qatar

Maersk Oil er blevet fravalgt som partner på oliefeltet Al Shaheen i Qatar, oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Det er en kontrakt, som Maersk Oil ellers har haft i 24 år, men Qatar Petroleum, der ejer feltet, har valgt et andet selskab som partner, når kontrakten med Maersk Oil udløber i juli 2017.

Maersk Oil har været med til at udvikle Al Shaheen til Qatars største offshore-oliefelt, som i dag står for 40 procent af Qatars olieproduktion.

Maersk Oils direktør, Jakob Thomasen, understreger, at tabet af kontrakten ikke sætter selskabet i stå.

- Maersk Oil vokser som følge af forbedret drift og med store projekter som Culzean i Storbritannien og Johan Sverdrup i Norge, siger han i fondsbørsmeddelelse.

Thomasen, der er uddannet geolog, har selv været en af drivkræfterne i at udvikle Al Shaheen-feltet, en bedrift, der blev fremhævet som en af årsagerne til, at han i 2009 overtog den øverste post i A.P. Møller - Mærsks olieselskab.

Det er planen, at en del af de Maersk Oil-ansatte i Qatar skal flyttes til andre af de lande, koncernen arbejder i. Størstedelen af de tilbageværende ansatte ventes at blive tilbudt arbejde af den nye operatør.

A.P. Møller-Mærsk fastholder sine finansielle forventninger til 2016, og der vil ikke opstå behov for nedskrivninger, oplyser selskabet.

/ritzau/

Dagens Gossip