Maersk Oil vil lukke tre oliefelter i Nordsøen

Oliepriserne er efter den seneste nedtur igen nede i et niveau, hvor det er svært at tjene penge på at hente det sorte guld op af jorden.

Derfor har Maersk Oil, som er et selskab under A.P. Møller-Mærsk, nu bedt om lov til at lukke et oliefelt i den britiske del af Nordsøen før tid, fordi det simpelthen ikke er rentabelt at fortsætte udvindingen.

- Maersk Oil UK vil indgå i samtaler med olie- og gasmyndighederne for at søge om tilladelse til at slutte produktionen fra Janice-faciliteten i andet eller tredje kvartal af 2016.

- Til den tid vil den økonomiske genrejsning af installationen være maksimeret, skriver Maersk Oil ifølge Ritzau Finans i en meddelelse.

Beslutningen kommer til at koste arbejdspladser, når den bliver ført ud i livet.

- Alle muligheder vil blive undersøgt gennem den britisk ledede konsultationsproces for at minimere effekten på arbejdspladser, men det er muligt, at omkring 200 job bliver påvirket.

- Det her er en meget foruroligende periode for vores kolleger, og selskabet vil tilbyde så meget støtte som muligt gennem denne proces, siger Gretchen Watkins, der er driftsdirektør for Maersk Oil, i pressemeddelelsen.

Maersk Oil vil i samme omgang indføre et nyt rotationsprincip i sin britiske afdeling, hvor de ansatte fremover arbejder tre uger og siden holder tre uger fri.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip