Mærsk presset af oversvømmet marked for containerfragt

Vinden blæser ikke i den retning, som skibsrederiet A.P. Møller-Mærsk havde forventet af de globale markedsvilkår.

Derfor nedjusteres forventningerne til resultatet for indeværende år som følge af, at udviklingen i containerrederiet Maersk Line er sejlet på grund.

Det er markedet for containere, som er oversvømmet, samt lave priser på at fragte containere, som fredag får A.P. Møller-Mærsk til at nedjustere forventningerne.

Mærsk-gruppen regner nu med et underliggende resultat på 3,4 milliarder dollar i 2015.

Tidligere var forventningen et overskud på fire milliarder dollar, oplyser selskabet i en meddelelse til Fondsbørsen.

I danske kroner er der tale om en nedjustering på knap fire milliarder kroner.

- Globale markedsvilkår har været svagere, end gruppen forventede. Især markedet for containershipping er i forhold til gruppens forventninger forværret, særligt i sidste del af 3. kvartal og i oktober.

- Gruppen forventer nu ikke nogen bedring i markedet i 2015. Der er taget initiativer til at tilpasse Maersk Lines netværk, skriver selskabet i meddelelsen.

Mærsk venter nu, at Maersk Line vil hente et overskud på 1,6 milliarder dollar, hvilket er 600 millioner dollar lavere, end da selskabet kom med halvårsregnskab i august.

Med nedjusteringen må der fra åbningen fredag ventes et pres på Mærsk-aktierne, selvom der er generelt positive tendenser at spore for aktiemarkedet generelt.

Nordea forventer, at A.P. Møller - Mærsk-aktien vil falde fem til ti procent efter nedjusteringen i Danmarks største virksomhedsgruppe.

- Det er en kedelig meddelelse, og jeg tror også, at aktien skal betydeligt ned på den, og det er endda selvom, at det var frygtet i markedet, at de ville komme med en nedjustering.

- Men nedjusteringen er større end det, vi havde forventet kunne komme. Vi venter derfor, at aktien vil falde 5-10 procent fra åbningen, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip