Mærsk sælger DFDS-aktier for 1,7 mia. kr.

Mærsk sælger i alt 4.657.365 aktier. Planen er, at DFDS vil annullere de 1.782.730 aktier, som DFDS selv vil sætte sig på, efter købet. Udover DFDS' køb har rederiets hovedaktionær i form af Lauritzen Fonden givet tilsagn om, at den vil købe 300.000 aktier.

Hvad der skal ske med de resterende aktier, er uvist. A.P. Møller - Mærsk skriver dog selv på sin hjemmeside, at rederikoncernen forventer at hele aktiesalget vil blive afsluttet i dag, torsdag.

Hvis man tager udgangspunkt i DFDS' lukkekurs onsdag, så udgør Mærsks ejerandel af DFDS en værdi på 1,73 milliard kroner.

Baggrunden for Mærsks salg er, at rederikoncernen ønsker at luge ud i og strømline sin forretning.

»Som vi også har fortalt tidligere, så har vi været interesserede i at sælge vores ejerskab i DFDS, når tidspunktet var rigtigt. Dette er helt i tråd med vores fortsatte optimering af vores portefølje,« siger Mærsks finansdirektør Trond Westlie i meddelelsen fra A. P. Møller - Mærsk.

Når salget af aktier falder på plads, skilles vejene for to topchefer med ensklingende navne. Topchefen i DFDS er Niels Smedegaard, mens topchefen i A.P. Møller - Mærsk er Nils Smedegaard Andersen.

 

Dagens Gossip