Mærsk-skib i skudlinjen i Hollywood-drama

Filmen har den amerikanske stjerneskuespiller Tom hanks i hovedrollen og får danske premiere 24. oktober.

Allerede kort tid efter kapringen af skibet fra Maersk Line Limited, der er et amerikanske Mærsk-datterselskab, stod det klart, at medier var interesserede - det både på litterær vis og i filmform. Historien om kaptajn Richard Phillip, som Tom Hanks spiller i filmen, er da også højdramatisk.

Efter de somaliske pirater havde bordet skibet 8. april 2009, barrikaderede det meste af besætningen sig i skibets motorrum. Kaptajnen var dog ikke blandt dem, og efter først at have holdt sig skjult blev Richard Phillip efter kamp taget til fange af piraterne.

Piraterne valgte i sidste ende med at vælge at sejle væk fra containerskibet i Maersk Alabamas redningsbåd, mens de holdt Phillip som gidsel. Da den amerikanske flåde ankom til området blev situationen tilspidset, og den endte med, at amerikanske specialstyrker angreb redningsbåden, dræbte tre af piraterne og befriede kaptajnen.

Hvor tæt filmen følger de reelle hændelser er endnu uvist. Første visning kommer til at ske til New York Film Festival 11. oktober. To uger senere får de danske biografgængere så mulighed for at få syn for sagen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip