Mærsk til vejrs efter stærkt regnskab

Som altid, når A.P. Møller - Mærsk kommer med regnskab, er investorernes fokus stift rettet mod udviklingen i verdens største containerrederi Maersk Line. Og Maersk Line leverede i den grad varen i andet kvartal.

Investorerne kvitterer med at sende de mest handlede B-aktier i A.P. Møller - Mærsk op med 6,8 procent til kurs 47.800 kroner umiddelbart efter børsmarkedets åbning - en samlet værdiforøgelse på omtrent 14 milliarder kroner i løbet af nogle minutter.

Maersk Line har da også overgået alle forventninger med et overskud i andet kvartal på 2,5 milliarder kroner mod en forventning i markedet på blot 347 millioner kroner, ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Det betyder også, at forventningerne til hele A.P. Møller - Mærsk Gruppen i 2013 kan løftes, så der nu ventes et justeret overskud på ca. 3,5 milliarder dollar. Det svarer til 19,6 milliarder kroner ved den aktuelle dollarkurs.

Tidligere ventede A.P. Møller - Mærsk et justeret resultatet på niveau med sidste års 2,9 milliarder dollar, svarende til ca. 16,3 milliarder kroner. Med opjusteringen overgår koncernen nu også forventningerne i markedet om et overskud i 2013 på godt 17 milliarder kroner, ifølge estimater fra SME Direkt.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip