Mærsk-topchef har stadig fokus på besparelser

Skrevet af admin

06/11/2015

Dagens topnyheder

Historisk lave containerrater og en oliepris, der er styrtdykket det seneste år, gør det nødvendigt for A.P. Møller - Mærsk at fortsætte sparekursen.

Olie- og containergiganten har på det seneste meddelt, at tusindvis af stillinger skal skæres i forbindelse med sparerunder, og topchef Nils Smedegaard Andersen har fortsat fokus på, hvor der kan lettes omkostninger, siger han i regnskabet for tredje kvartal.

- Vores fortsatte fokus på at reducere omkostningerne i forretningsområderne vil sikre, at vi også fremadrettet er i stand til at drage fordel af de muligheder, der opstår i vores industrier, siger Nils Smedegaard Andersen.

Torsdag annoncerede Maersk Line, at rederiet vil nedlægge mindst 4000 job inden udgangen af 2017, mens salgs- og administrationsomkostningerne skal sænkes med 250 millioner dollar om året.

26. oktober meddelte Maersk Oil, at der skal skæres i alt 1250 stillinger i år som led i selskabets bestræbelser på at reducere omkostningerne med 20 procent i løbet af 2016.

Regnskabet for tredje kvartal viser, at det underliggende resultatet i containerrederiet Maersk Line dykkede til 243 millioner dollar mod 659 millioner dollar i samme periode sidste år.

Olieforretningen Maersk Oil fik et beskedent overskud på 32 millioner dollar mod tidligere 224 millioner dollar.

/ritzau/