Mærsk-topchef: Vi sælger ikke vores Danske Bank-aktier

Skrevet af admin

07/01/2014

Dagens topnyheder

Selvom A.P. Møller-Mærsk med frasalget af aktier i Dansk Supermarked har taget hul på strategien om at fokusere benhårdt på kerneaktiviteter, så har A.P. Møller - Mærsk ingen planer om at sælge virksomhedens aktiepost i Danske Bank.

Det er meldingen fra Mærsk-topchefen, Nils Smedegaard Andersen, ifølge Bloomberg News.

I forhold til salget af aktierne i Dansk Supermarked til Salling-selskaberne F. Salling Invest og F. Salling Holding siger Nils Smedegaard Andersen, at det ikke var en del af selskabets kerneforretning.

Beslutningen om salget er ikke truffet ud fra et behov om at rejse kapital, tilføjer han. Han oplyser derudover, at det ikke har haft drøftelser med andre end Salling-selskaberne omkring et salg.

Mærsk opnår ved aktiesalget et kontant provenu på 17 milliarder kroner, som ifølge topchefen for nærværende vil indgå til nedbringelse af gæld, men de kan også gå til udbyttebetalinger, hvis der ikke findes nye investeringer.

Selskabet har dog mange investeringsmål inden for sine kerneaktiviteter, siger Nils Smedegaard Andersen.

A.P. Møller-Mærsk meldte tirsdag ud, at koncernen sælger en del af aktierne i Dansk Supermarked og F. Salling til to Salling-selskaber.

Salling-selskaberne køber 48,68 procent af aktierne i Dansk Supermarked og 18,72 procent af aktierne i F. Salling, så olie- og rederikoncernen nu sidder på 19 procent af aktier i begge selskaber.

/ritzau/