Mafiaens narkosmuglere anholdt

Politiet slog til mod narkosmuglerne i en fælles aktion med kollegaer fra Albanien, Portugal og Spanien. De 50 anholdte mistænkes for at tilhøre fire forskellige smuglerringe, der alle har bånd til Roberto Pannunzi, en italiensk mafiaboss, der i weekenden blev deporteret fra Colombia til Italien, og som menes at være verdens største kokainsmugler.

De anholdte har ifølge politiet samarbejdet med mafiaorganisationerne Camorra og ’Ndrengheta, der betegnes som nogle af de mest magtfulde kriminelle organisationer i Italien, hvor de huserer i henholdsvis Campania- og Calabria-regionerne.

Smuglerarbejdet foregik dog primært i Rom, men der blev importeret kokain og andre stoffer fra flere steder i Sydamerika, oplyser italiensk politi ved et pressemøde tirsdag.

»De brugte særdeles sofistikerede smuglermetoder og smeltede for eksempel narkoen om til umistænkeligt bokseudstyr,« siger lederen af politioperationen, Lorenzo Sabatino.

Ved aktionen fik politiet desuden fat i Franco Lasi, der menes at stå i spidsen for en af de fire smuglerringe og som politiet betegner som den vigtigste fangst.

Franco Lasi havde i ugerne op til sin anholdelse organiseret en forsendelse af omkring 200 kilo kokain fra Colombia, som skulle have anløbet havnen i Napoli. Her havde Camorra-medlemmer til opgave at sikre, at der ikke skete noget med den værdifulde last, men kort forinden blev Lasi anholdt i sit hjem, hvor politiet også fandt 100.000 euro i kontanter og en skjult flugtrute.

Den nåede Franco Lasi dog ikke at benytte sig af.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip