Magisk lysfest på Kolding Bibliotek

Kolding Bibliotek sætter lys på kunsten og litteraturen i forbindelse med Kolding Light Festival, fra den 12. til 14. december om aftenen, ved mørkets frembrud.

Indendørs og udendørs lysshow

Et lysshow forvandler bibliotekets indgang og ydre facader til en levende avis med billeder af populære børnelitterære figurer.

Indenfor bliver bibliotekets gårdhaver oplyst af lys i mange nuancer og sammen med Olafur Eliassons kunstværk ”To Lufthuller med lys” vil det skabe en magisk stemning, når mørket falder på.

Samarbejde med Erhvervsgruppen Kolding

- Vi ønsker at give byens borgere mulighed for opleve biblioteket på en helt ny måde, siger kulturkonsulent Lars Kristiansen fra Kolding Bibliotek, der har samarbejdet med lysfirmaet Moving Adds og Erhvervsgruppen Kolding for at skabe det levende lysshow.

Udvidede åbningstider og mørklægning

Første gang man kan opleve lysshowet sker torsdag den 12. december fra klokken17-22. Der vil være dæmpet belysning og almindelig betjening.

Fredag aften den 13. december starter lysshowet klokken 17 og varer frem til 21. Fra 18-21 holder biblioteket ekstraordinært åbent uden betjening. Lørdag den 14. december holder bibliotek igen ekstraordinært åbent fra klokken 17-21, kun med mulighed for at opleve lysshowet.

I den udvidede åbningstid er der ingen almindelig biblioteksdrift, kun åbent for at give adgang til belysningen af gårdhaverne og Olafur Eliassons mobiler og prismer, således at de kan opleves i et nyt og magisk lys. Resten af biblioteket vil være mørklagt.

Oplev lysshowet på Kolding Bibliotek:

Torsdag 12. december 17-22. Almindelig biblioteksbetjening.

Fredag 13. december 17-18 og igen 18-22, ekstraordinært åbent, uden biblioteksbetjening.

Lørdag den 14. december 17-21. Ekstraordinært åbent, uden betjening.

Dagens Gossip