Magnussen er glad for startplads: Bliver bedre og bedre

Formel 1-kørerne dystede lørdag om startpladserne til søndagens spanske grandprix.

Præstationerne på den solrige bane i Barcelona endte tilfredsstillende for Kevin Magnussen (Renault), mens ubesejrede Nico Rosberg (Mercedes) var skuffet.

Renault har især haft problemer med at klare sig godt i kvalifikationerne, men lørdag gik Magnussen sikkert videre fra den første udskilningsrunde (Q1) som nummer 13.

I anden runde var han dog ikke i nærheden af at kunne hamle op med de ti hurtigste.

Derfor starter Magnussen som nummer 15 søndag, når ræset skal køres.

Den danske kører er tilfreds med placeringen, der er to pladser bedre end ved sidste grandprix i Rusland, hvor han startede som nummer 17.

- Glad. Havde sagt, at jeg gerne ville nå Q2, og det gjorde vi. Vi bliver bedre ved hvert løb, skriver Renault-køreren på Twitter.

Magnussens holdkammerat Jolyon Palmer klarede sig dog ikke videre fra første kvalifikationsrunde og starter søndag som nummer 17.

Mercedes-køreren Nico Rosberg måtte se sig slået af holdkammeraten Lewis Hamilton, der var hurtigst i lørdagens kvalifikation.

Rosberg har vundet sæsonens første fire grandprixer og blev ved træningen tidligere lørdag også noteret for bedste tid. Han ærgrer sig over, at han ikke kunne gøre det bedre end Hamilton.

- Jeg er skuffet, men Lewis var bare hurtigere, og sådan er det. Det er løbet, der tæller, så jeg vil prøve at tage min chancer, siger Rosberg ifølge nyhedsbureauet AFP.

Britiske Lewis Hamilton var stolt over at have kvalifikationens bedste præstation.

- Jeg er så glad for det her. Nico har været stærk hele weekenden, men med et skridt ad gangen har jeg fået det til at fungere, siger den britiske racerkører.

Grandprixet køres søndag klokken 14. Her vil det også vise sig, om Magnussen kan hive point hjem til Renault, som han gjorde ved det seneste grandprix i russiske Sotji, hvor han endte på en syvendeplads.

/ritzau/

Dagens Gossip