Magnussen er klar: Jeg skal i top-ti efter første omgang

Når Kevin Magnussen søndag for alvor gør comeback som Formel 1-kører ved det australske grandprix, er det med ambitionen om at rykke hurtigt op i rækkerne.

Lørdag kvalificerede danskeren sig til en 15.-plads på startgridden i Melbourne, men den skal omsættes til en plads i top-ti i løbet af blot en enkelt omgang eller cirka halvandet minut.

- Jeg har den rigtige side af vejen. I første sving kan der ske rigtig meget her. Det ved vi. Historisk er der altid spænding i første sving med folk, der bliver ramt og den slags. Det handler om at køre uden om det og snige sig ind i top-ti, siger Magnussen.

På Albert Park-banen er der svære forhold for overhalingslystne biler. Danskerens taktik er derfor at få den del hurtigt overstået i startkaosset.

- Det er afgørende at få en god første omgang her. Med lidt held kan man være i pointene allerede efter første omgang, og på denne bane er det svært at overhale. Så handler det bare om at blokere resten af vejen, siger Kevin Magnussen.

Lørdagens kvalifikation var ikke en udpræget succes for den danske comeback-kører. Holdkammerat Jolyon Palmer starter en plads foran danskeren, og foran de to Renault-kørere kommer Magnussens tidligere hold, McLaren, til at have sine to biler.

- Vi holder lige bag ved McLaren. Jeg tror, at de er lidt hurtigere end os, men ikke meget. Bagved ligger Haas. De er hurtige - nogenlunde lige med os. Sauber har vi styr på, tror jeg, siger Magnussen.

Han er overbevist om, at han i sin gule racer kan køre om kap med McLaren - og resten af feltet for den sags skyld.

- Jeg er her for at køre om kap. Ikke kun med McLaren, men med dem alle sammen. Forhåbentlig en dag med de forreste. Jeg tænker ikke over, at nu er det McLaren, jeg skal slå. Jeg prøver lige hårdt på alle. Der er ingen, der får mindre modstand, bare fordi de ikke er McLaren, alle får lige meget modstand, siger Magnussen.

Det australske grandprix begynder søndag morgen klokken 6.00 dansk tid.

/ritzau/

Dagens Gossip