Magnussen før sin debut: Jeg må bare nyde det

Det er næsten umuligt at forudsige, hvem der er favorit til at vinde søndagens Formel 1-løb i Melbourne på grund af de mange ændringer og nye krav til bilerne.

Derfor har den danske McLaren-kører Kevin Magnussen heller ikke de store forventninger til sit første grandprix. Han vil suge til sig af erfaring.

- I og med at jeg stadig ikke hundrede procent ved, hvor vi er henne, bliver jeg nødt til bare at gå ind og nyde det og gøre, hvad jeg kan og maksimere min egen performance, siger Kevin Magnussen i et interview med danske medier i Melbourne.

- Det er frustrerende ikke at vide, hvor man er henne. Men det er det, som gør Formel 1 til hvad, det er. Al den passion og al den udvikling, der sker. Det er det, som gør det til de hurtigste biler i verden, tilføjer han.

Kørerne må i denne sæson blot bruge 100 kilo brændstof per løb. Tidligere var der ingen øvre grænse, hvilket betyder, at man nu skal til at tænke over benzinforbruget.

Derudover er bilerne blevet sværere at styre på grund af ændringer i motorerne samt front- og bagvingerne. Det giver mere bundtræk og mindre downforce, hvilket stiller større krav til kørerne.

De gennemgribende ændringer i Formel 1 prægede også torsdagens pressemøde, hvor blandt andre stjerner som Sebastian Vettel og Fernando Alonso var til stede sammen med Kevin Magnussen. Ingen ved, hvad de skal forvente, før der gasses op søndag.

Fredag skal Kevin Magnussen træne for første gang i Albert Park, og en række tekniske ændringer på bilen skal prøves af, fortæller han. Men McLaren vil ikke være meget klogere efter de første træninger i forhold til vinterens testkørsler, lyder det.

- Det har været en virkelig god vinter i forhold til vores forberedelser. Vi har rigtig mange kilometer i bilen i mange forskellige situationer, og jeg har prøvet lidt af hvert, siger Kevin Magnussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip