Magnussen forhandler med flere Formel 1-teams

Han er blevet rygtet til Marussia og Force India, og måske det ender med et sæde hos McLaren, hvor han i forvejen er reservekører.

Fast står det i hvert fald, at den danske racerkører Kevin Magnussen ikke kun har konkrete forhandlinger med ét team i motorsportens kongeklasse.

Det bekræfter den 21-årige danskers manager, Dorte Riis Madsen, som på spørgsmålet om, hvorvidt der er mere end ét team i spil, svarer:

- Ja, det er der.

Manageren ved endnu ikke, hvornår Magnussens fremtid falder på plads.

- Vi sidder og arbejder på det her hver eneste dag. Der sker nye ting hver dag, men det er umuligt at sige, om det først bliver efter, at Formel 1-sæsonen er slut i november. Men jeg vil mene, at det bliver på denne side af nytår, siger hun.

Magnussen vandt i denne sæson Formel Renault 3.5-serien, som er en af rugekasserne til Formel 1.

Målet for 2014 er udelukkende et fast sæde i Formel 1, slår manageren fast.

- Vi kigger på noget konkret, og Formel 1 er det eneste, vi kigger på. Vi går efter et fast sæde, siger Dorte Riis Madsen og røber, at Magnussen utålmodigt venter på at have sin fremtid på plads:

- Det her går også alt for langsomt i Kevins verden. De der hurtige racerkørere er vant til, at tingene går hurtigt, så det er lidt af en udfordring lige nu.

Hvis et fast Formel 1-sæde glipper i 2014, ved manageren ikke, hvad Magnussen så skal.

- Den tanke eksisterer ikke i vores hoveder lige nu. Det kan du først spørge mig om, hvis det glipper. Vi tror fortsat på, at Formel 1 i 2014 lykkedes for os.

- Vi har en god fornemmelse, men det er svært. Sådan er det i et felt, hvor der er så få pladser.

- Men både plan A og plan B er Formel 1, selvom Kevin ikke har nogen plan B, hvilket han også tydeligt har sagt, siger hun.

Magnussen kommer ikke til at fortsætte i Formel Renault 3.5-serien eller hoppe over i GP2, som er en af de andre rugekasser til Formel 1.

- GP2 er ikke så stærk lige nu og er desværre ikke så interessant, som den tidligere har været.

- Det er Formel Renault 3.5, der er klassen med den hårdeste konkurrence, og man fortsætter aldrig i en serie, man har vundet. Man skal videre, og der er kun et sted at komme videre, og det er Formel 1, siger Dorte Riis Madsen.

I denne weekend er Magnussen i Abu Dhabi til sæsonens tredjesidste Formel 1-løb, hvor han igen er McLarens reserve. Det er han ifølge Dorte Riis Madsen ikke i sæsonens sidste to grand prix'er i USA og Brasilien.

Både Marussia, Force India og McLaren mangler endnu at sætte navn på den ene af teamets to kørere for 2014.

/ritzau/

Dagens Gossip