Magnussen: Jeg har stadig meget at lære

Man kan ikke ordentligt simulere virkeligheden i en Formel 1-bil.

Det mener den danske Formel 1-debutant Kevin Magnussen, som kører sit første Formel 1 grand prix i denne uge i Melbourne.

21-årige Magnussen lægger ikke skjul på, at han er svært begejstret over, at det endelig er blevet tid til grand prix. Men han mener dog, at han stadig har en del at lære.

- Jeg glemmer ikke, at jeg stadig skal til at køre min første sæson, og at jeg mangler noget i forhold til kørere med mere erfaring.

- Ikke desto mindre har de nye regler gjort Formel 1 til en mere lige konkurrence. Så nogle gode træninger og noget løbsdistance vil gøre en enorm forskel i forhold til at gøre mig løbsklar, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse fra McLaren.

Kevin Magnussen har kørt gode træningstider, men selv om han har imponeret, har eksperter flere gange slået fast, at man ikke kan konkludere så meget før selve grandprixet. De tanker gør Kevin Magnussen sig muligvis også.

- Der er ingen erstatning for at sidde i bilen, og jeg har stadig så meget at lære om at køre en Formel 1-bil så tæt på grænsen som muligt, mens man stadig holder øje med sit slid på dækkene, brændstofforbrug og de forskellige lamper og knapper, vi styrer fra bilen.

Mens hans holdkammerat Jenson Button har vundet det australske grand prix tre gange - to gange med McLaren, har Kevin Magnussen end ikke været i Australien tidligere.

- Det er vildt at tænke på at køre løb i Australien. Og det føles mærkeligt, at næste gang, jeg kører bilen ud af garagen er det til den frie træning til det australske grand prix, siger han.

Den tekniske direktør for McLaren Mercedes, Eric Boullier, siger i samme pressemeddelelse, at Jenson Button og Kevin Magnussen ikke kommer til Melbourne med den hurtigste bil, men både teknikere og kørere vil arbejde med at få det bedste ud af den.

Det australske grand prix køres søndag den 16. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip