Magnussen: Kæmpe skuffelse at være ude af Le Mans

Den danske racerkører Jan Magnussen slap nådigt fra et voldsomt uheld ved torsdagens Le Mans-træning.

Helt så heldigt gik det ikke for bilen, der er blevet for beskadiget til, at Magnussen kan stille op til 24-timers-løbet.

- Det er naturligvis en kæmpe skuffelse, som er svær at sluge lige nu. Hele teamet har gjort en kæmpe indsats for at få bilerne klar til årets største løb, og desværre vil kun én af dem komme til start, siger danskeren i en skriftlig udtalelse.

Natten til fredag dansk tid oplyser Corvette Racing, at Jan Magnussen ikke kommer til start i den 83. udgave af 24-timers Le Mans. Det samme gælder spanieren Antonio Garcia og australieren Ryan Briscoe, som deler bilen i GTE Pro-klassen.

Ved træningen torsdag mistede Magnussen kontrollen over sin Corvette, hvilket forårsagede så omfattende skader, at bilen ikke når at blive klar.

- Et voldsomt uheld i Porsche-kurverne under dagens første kvalifikation gjorde den gule racerbil så medtaget, at mekanikerne ikke kan nå at få den klar igen til løbets start, skriver Corvette i en pressemeddelelse.

Danskeren havde været på banen i under en time, da det gik i galt i den berømte og berygtede Porsche-kurve, som har sendt adskillige biler af banen gennem tiden.

- En mekanisk fejl gjorde, at jeg mistede kontrollen over bilen, og det skete desværre i et af banens hurtigste sving, siger en ærgerlig Jan Magnussen.

I uheldet kolliderede han først hårdt med en barriere, hvorefter bilen blev slynget tværs over banen, hvor den med høj hastighed ramte endnu en mur med bagenden.

Selv er Jan Magnussen okay og kunne selv komme ud af bilen, hvorefter han blev fragtet til undersøgelse på løbets Medical Center.

Det var ellers sæsonens højdepunkt, der ventede racerkøreren. Den danske veteran stod foran sin 17. deltagelse i det berømte løb, hvor han har vundet en klassesejr fire gange - i 2004, 2005, 2006 og 2009.

At Corvette Racings mekanikere ikke kunne redde danskerens racerbil betyder, at det amerikanske team for første gang nogensinde må lade en bil udgå fra 24-timers Le Mans, før løbet overhovedet er begyndt.

/ritzau/

Dagens Gossip