Magnussen om debut-succes: Jeg havde sommerfugle i maven

Forventninger er store til den nye McLaren-kører, danske Kevin Magnussen, men de færreste Formel 1-eksperter havde forudset, at den 21-årige dansker allerede i sin debut ville kunne sætte konkurrenterne på plads.

Men det gjorde han torsdag, da han sammen med resten af Formel 1-feltet testede den kommende sæsons racere på Jerez-banen i Spanien. Her begik Magnussen ugens hurtigste runde - 1.23,27 minutter.

- Jeg havde sommerfugle i maven, og jeg havde problemer med at falde i søvn i går. Jeg var spændt. Jeg er jo en nybegynder, fortæller Kevin Magnussen til Sky Sports.

På trods af det flotte resultat tager danskeren, der torsdag nåede 52 omgang på banen i Spanien, succesen med ro.

- Det føltes godt. Jeg er indtil videre ret godt tilfreds med bilens pålidelighed, og med at jeg fik kørt så mange runder.

- Som vi alle ved, så er der tale om en vintertest, og ingen ved rigtig, hvad de andre biler og hold testede, så man skal ikke lægge så meget i det.

- Det var ikke en "balls to the wall"-omgang, men vi pressede bilen. Vi prøver at få gode data, og jeg prøver at lære bilen at kende. Alle presser på, men der er så mange forskellige ting, der kan spille en rolle i omgangstiderne.

Den unge dansker, hvis far Jan Magnussen kørte Formel 1 for Stewart-Ford og McLaren, understreger, at han torsdag fik opnået de mål, som han havde sat sig.

- Jeg havde rigtigt nogle forventninger. Jeg håbede, at jeg kunne køre en masse omgange, og at jeg kunne tage nogle erfaringer med mig. Så i den optik var det en positiv dag. Vi kørte nogle gode omgange, og jeg lærte en masse. Så jeg er glad.

Magnussen skal ud på Jerez-banen igen fredag.

I 2013 blev danskeren verdensmester i Formula Renault 3.5 World Series, der regnes som en af rugekasserne til Formel 1.

Sæsonens første Formel 1 grandprix køres i Melbourne 16. marts.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip