Magnussen om sin Renault-bil: Alting skal forbedres

Skrevet af admin

17/03/2016

Mest læste i dag

Der ligger en stejl læringskurve foran Renault-holdet, der med Kevin Magnussen i et af sæderne er tilbage i motorsportens topklasse, Formel 1.

For den gule racerbil, der officielt blev præsenteret onsdag, halter stadig efter det resterende felt på flere punkter, vurderer Kevin Magnussen forud for sit comeback søndag ved det australske grandprix.

- Der er to ting, der er altafgørende i Formel 1 for alle hold – downforce (vejgreb, red.) og power (motorkraft, red.). Begge dele er vi bagud med, så det er alting, der skal forbedres, siger han.

- Tingene har stået stille i nogle år, er kommet bagud og skal op at køre igen, så der er ikke ét specielt punkt, der ikke er styr på. Der har bare ikke været nok penge, siger den danske racerkører videre.

Tidligere på måneden fik Magnussen og teamkammerat Jolyon Palmer mulighed for at teste bilerne i Barcelona. Der har dog ikke været tid til at justere særlig meget på bilerne før sæsonstart.

Renault overtog i vinter Lotus-holdet og skiftede motor i bilerne. Siden har det stået klart, at holdet formentlig ikke vil være konkurrencedygtigt tidligt på sæsonen. Muligvis heller ikke set over de kommende 12 måneder.

Det er dog endnu for tidligt at spå om.

- Det er svært at sætte forventninger, for Renault har overtaget et team, der har været i problemer økonomisk i flere år. Nu kommer Renault ind med stort budget og mange nye mennesker og skal have det op at stå igen, og det kommer til at tage tid.

- Det er vi ret realistiske omkring. Her er vi nu, men det er svært at forudse, hvor vi er om 12 måneder. Når vi når dertil, kan vi se tilbage på, om vi er tilfredse. Men jeg er ret sikker på, at det bliver en stejl læringskurve, siger Kevin Magnussen.

/ritzau/