Magnussen presser sig selv: Vil have point i Melbourne

Kevin Magnussen er mere end parat til at sætte sig bag rattet i sin Renault-racer, når Formel 1-sæsonen for alvor skydes i gang ved det australske grandprix søndag.

Og selv om den danske kører ikke har været en del af motorsportens fineste klasse i et år, går han efter at komme på tavlen allerede fra første færd.

- I den her weekend har jeg et håb om at få point. Det kunne være rigtig rart at komme på tavlen. Det er en rigtig stor opgave, det er vi godt klar over. Men intet er umuligt for den, der bærer viljen i hjertet, siger Magnussen.

Årets første Formel 1-løb bliver kørt i Melbourne, og det er på netop denne bane, at Magnussen debuterede i 2014 og sikrede sig en podieplads.

Derfor er det heller ikke et hvilket som helst grandprix, danskeren forbereder sig på.

- Det er ikke helt det samme som andre grandprixer. Jeg har været ude i et år. Nu kommer jeg tilbage, og der er ekstra sommerfugle i maven på grund af det.

- Jeg har glædet mig rigtig meget til det. Jeg har store forventninger til mig selv, siger han.

Ved testkørsler i Barcelona i slutningen af februar og begyndelsen af marts kørte Magnussen langt flere omgange end teamkammeraten Jolyon Palmer.

Yderligere tankede han op på selvtilliden, da han på den sidste testdag på Circuit de Catalunya blev noteret for tredjehurtigste tid.

Magnussen slår dog fast, at selv om han lægger pres på sig selv ved at gå efter point i Australien, er Renault langt fra at kunne blande sig i den øvre halvdel af feltet set over hele sæsonen.

- Vi komme til at lære en masse, men det bliver ikke en mesterskabssæson, siger han om holdets forventninger.

Formel 1-sæsonen indledes på Melbourne Grand Prix Circuit på søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip