Magnussen sætter konkurrenter til vægs i Formel 1-debut

Kevin Magnussen skulle torsdag for første gang måle sig mod de andre kørere, da Formel 1-bilerne blev testet på Jerez-banen i Spanien.

Og den unge dansker, der er i stald hos McLaren, gjorde sig i den grad bemærket. Med tiden 1.23,27 minutter satte han ikke bare dagens - men ugens bedste tid.

Williams-køreren Felipe Massa satte dagens næstbedste tid med 1.23,7 minutter. Den tidligere verdensmester Lewis Hamilton kørte dagens tredjehurtigste runde med 1.23,9 minutter.

Kevin Magnussens teamkammerat hos McLaren, briten Jenson Button, måtte nøjes med dagens fjerdebedste tid på 1.25 minutter - altså næsten to sekunder efter den 21-årige dansker.

- Den nye dreng i klassen Kevin Magnussen ser meget imponerende ud - som om han har gjort det her i årevis, siger BBC's Formel 1-kommentator Ben Edwards til tv-stationens hjemmeside.

- Det er dog for tidligt at drage alt for mange konklusioner om, hvordan bilerne opfører sig, fordi kørerne ikke for alvor presser dem, tilføjer han.

Kevin Magnussen, der onsdag nåede at køre 52 omgange på Jerez-banen, fortalte forud for testene, at han så meget frem til at få lov til at trykke speederen i bund på banen i Spanien.

- Jeg har det rigtig godt. Jeg er stadig overvældet over den chance, jeg har fået. Det er en kæmpe ting, men der har ikke været meget tid til at tænke over det. Det har været hårdt arbejde, men jeg glæder mig sindssygt meget, fortalte han til Ritzau.

I 2013 blev danskeren verdensmester i Formula Renault 3.5 World Series, der regnes som en af rugekasserne til Formel 1.

Sæsonens første Formel 1 grandprix køres i Melbourne 16. marts.

/ritzau/

Dagens Gossip