Magnussen skal folde vingerne ud i Spanien

Renault-teamet barsler med løbende forbedringer af deres biler hen over de kommende grandprixer. De første er klar søndag, når formel 1-kører Kevin Magnussen ruller ud på banen i Barcelona.

Magnussens racerbil stiller til start med blandt andet en opdateret frontvinge og en justeret bagvinge.

Vingerne har stor betydning for aerodynamikken og er med til at sørge for, at bilen bliver trukket ned mod banen i svingene.

Vingerne skal dog justeres helt rigtigt, så de ikke skaber for meget vindmodstand på langsiden, forklarer den tidligere racerkører John Nielsen.

- Kunsten er at lave aerodynamik, der trækker bilen hårdt ned i vejen, men samtidig ikke laver for meget vindmodstand, siger John Nielsen.

Racerkører og formel 1-ekspert Jason Watt har svært ved at spå om, hvorvidt Renaults opdaterede vinger kan få Magnussen til at flyve ind i top-ti og dermed sikre sig flere point.

- Med de begrænsede testmuligheder, der er i dag, er det noget, de sidder med på tegnebrættet og simulerer, hvad de vil gøre. Og når bilen bliver sluppet løs på en bane, er det ikke altid, at praksis følger med teorien.

- Jeg tror ikke, det er et kvantespring, vi ser Renault lave, men jeg er forsigtig optimist, siger Watt.

Foruden de nye vinger har Renault-teamet planlagt en stor opdatering af deres motor, som skal afprøves i det efterfølgende grandprix i Canada.

Ifølge Bo Baltzer, der er sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), er de mange forbedringer et tegn på, at Renault satser på 2016-sæsonen.

- Det kan gå hen og blive rigtigt godt - måske ikke med et stort brag, men hen over sommeren vil de gå hen og blive mere konkurrencedygtige, siger Baltzer.

Renault-teamet overtog i vinter Lotus-holdet, og det var ikke muligt at justere meget på bilerne før sæsonstart.

Derfor markerer løbet på den spanske bane også et skifte for holdet, siger Cyril Abiteboul, sportsdirektør i Renault.

- Vi ser løbet som en streg i sandet: Det bliver slutningen på at komme os over overtagelsen, og det bliver det første grandprix som vores eget team.

- Det begynder småt, men jeg er sikker på, at vi vil vinde momentum fremad, siger han til Reuters.

Magnussen imponerede ved det seneste grandprix i russiske Sotji, da han for første gang i sæsonen hev point hjem til Renault-teamet med en syvendeplads og seks VM-point.

I søndagens grandprix, der begynder klokken 14, starter Magnussen i position nummer 15.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip