Magnussen: Slidte bremser tvang mig ned i tempo

Racerkøreren Kevin Magnussen (Renault) måtte nøjes med en 14.-plads i søndagens Formel 1-grandprix i Østrig.

Ligesom mange andre kørere blev Magnussens bremser udsat for et hårdt slid på banen i Spielberg, og det betød, at danskeren fra start måtte slappe lidt mere af, end han havde lyst til.

- Jeg skulle spare rigtig meget på mine bremser.

- Jeg var nødt til at slappe meget af for at kunne gennemføre løbet, sådan var det, siger Kevin Magnussen til 3+.

En overgang var danskeren helt oppe på tiendepladsen, men det ændrede sig, efter at Sebastian Vettels (Ferrari) dæk eksploderede i løbets første halvdel, og da en safety car havde været på banen, raslede Magnussen tilbage i feltet.

- Jeg var nødt til at spare på mine bremser. Normalt bruger man bremserne til at få varme i dækkene. Det kunne jeg ikke, fordi jeg var nødt til at lade være med at bremse under safety car for at forlænge bremsernes levetid.

- Så mine dæk var ret kolde til starten, siger Magnussen.

Renault-danskeren modtog undervejs en tidsstraf på fem sekunder, da han brugte ufine metoder, da han forsvarede sig mod en overhaling fra Pascal Wehrlein (Manor). Tidsstraffen blev afsonet i forbindelse med et pitstop.

- Det er vel fair nok. Jeg skiftede retning mere end to gange, og det burde jeg ikke have gjort, siger Magnussen.

Danskerens holdkammerat Jolyon Palmer sluttede på 12.-pladsen i Østrig, hvor Lewis Hamilton (Mercedes) tog sejren med en overhaling af holdkammeraten Nico Rosberg på sidste omgang.

Formel 1-sæsonen fortsætter i næste uge på Silverstone i England.

/ritzau/

Dagens Gossip