Magnussen starter som 14 i F1-felt efter straf til Bottas

En straf til racerkøreren Valtteri Bottas (Williams) betyder, at danske Kevin Magnussen er rykket en plads frem i feltet, når Formel 1 bliver kørt søndag morgen dansk tid.

I stedet for at trykke speederen i bund fra 15.-pladsen, kan Magnussen give gas i sin Renault-racer fra plads nummer 14.

Bottas kvalificerede sig til 11.-pladsen ved lørdagens løb, men han har modtaget en straf på fem grid-pladser, efter at Williams-holdet var tvunget til at skifte gearkassen i finnens bil.

Straffen kommer, fordi der dermed sker ændringer i bilens setup.

- Holdet har fundet problemer med min gearkasse, så den bliver ændret. Desværre betyder det en straf på fem grid-pladser. Lad os få lavet nogle overhalinger så, skriver Bottas på Twitter.

Kevin Magnussen er således et skridt tættere på top-ti, som er danskerens mål i Melbourne, når han gør comeback i Formel 1 ved det australske grandprix.

På Albert Park-banen er der svære forhold for overhalingslystne biler. Danskerens taktik er derfor at få den del hurtigt overstået i startkaosset.

- Det er afgørende at få en god første omgang her. Med lidt held kan man være i pointene allerede efter første omgang, og på denne bane er det svært at overhale. Så handler det bare om at blokere resten af vejen, sagde Kevin Magnussen lørdag efter kvalifikationen.

/ritzau/

Dagens Gossip