Magnussen udbyggede forspring med ny sejr

Dermed udbyggede han sit forspring i den samlede stilling, og han synes sikker på at bestå ’mesterlæren' i finalen på Circuit de Catalunya udenfor Barcelona om tre uger: Kun sort uheld kan nu fravriste danskeren titlen, der med 50 point på spil i Spanien er 43 point foran sin nærmeste konkurrent, Belgiens Stoffel Vandoorne.

Søndagens sejr kom efter en kontroversiel diskvalifikation af danskeren fra lørdagens løb. Her var Kevin Magnussen også overlegen, men sent på aftenen blev han frataget sejren. Den tekniske kontrol havde afsløret, at den justerbare bagvinge på hans bil ikke opfyldte reglementet. DAMS- teamet forsøgte at forklare deres ’forbrydelse' med at de blot havde malet bagvingen.

Dermed lignede diskvalifikationen et usportsligt forsøg på at holde spændingen i mesterskabet ved lige, men senere blev det antydet, at det ikke kun handlede om brug at ’ulovlig' maling: DAMS havde under male-processen angiveligt brugt et bindemiddel, der på samme tid havde forbedret vingens form og stivhed. Dermed havde de i teorien skaffet sig en ulovlig fordel.

DAMS har appelleret diskvalifikationen, og hvis Kevin Magnussen får lørdags-sejren tilbage, er han allerede sikker på mesterskabet.

- Vi har måske begået en fejl, men løbet i dag viste, at det ikke havde nogen betydning for vores fart, sagde Magnussen efter at have domineret søndags-løbet med en 100 procent lovlig bagvinge.

Weekendens sejr og ikke mindst det mentale overskud der blev udvist efter lørdagens diskvalifikation, forstærker Kevin Magnussens formel 1-kandidatur yderligere. McLaren har stadig ikke taget stilling til om Sergio Perez fortsætter i teamet i 2014, og danskeren er indkaldt til at være teamets reserve ved de kommende grandprixer i Indien og Abu Dhabi.

Dagens Gossip