Magnussens håb om Formel 1 svinder med Lotus-afvisning

"Move one up!".

Sådan lyder overskriften på Lotus' hjemmeside sent fredag aften dansk tid, hvor Formel 1-holdet offentliggør, at Jolyon Palmer bliver forfremmet fra reservekører til at sidde bag rattet i en af teamets to biler i næste sæson.

Og det er en særdeles dårlig nyhed for Kevin Magnussen.

Beslutningen indebærer, at danskerens chancer for at vende tilbage til Formel 1 i den kommende sæson er ved at gå op i røg.

Netop det ledige sæde hos Lotus var af flere eksperter anset som den danske racerkørers bedste mulighed for at komme tilbage til motorsportens kongeklasse.

Kevin Magnussen var i 2014 fast kører for McLaren, men blev før denne sæson degraderet til reservekører, og i sidste uge meddelte McLaren så, at samarbejdet med danskeren ophører.

Magnussen har tidligere sagt, at han havde flere tilbud på hånden.

Lotus' tilbud gik dog til Jolyon Palmer i stedet for den danske kører. Den 24-årige englænder skal udfylde pladsen efter Romain Grosjean, der næste år skal køre for det nye amerikanske Haas-team.

Palmer, hvis far Jonathan også kørte Formel 1, får Pastor Maldonado som medkører hos Lotus.

- Jeg er naturligvis begejstret for at skulle køre Formel 1 næste år. Lotus har givet mig en fantastisk mulighed denne sæson, siger Jolyon Palmer ifølge Skysports.com.

Han vandt i 2014 GP2-serien, der anses for at være en rugekasse for Formel 1. I denne sæson har han udfyldt rollen som reservekører for Lotus.

Efter at Lotus nu har besluttet sig, mangler kun det lille Manor-team at udpege sine to kørere for 2016. Men Kevin Magnussen står tilsyneladende ikke forrest i køen.

Englænderen Will Stevens er optimist med hensyn til at fortsætte hos holdet næste år, og den 21-årige Pascal Wehrlein, der i år har været reserve for de suveræne Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Nico Rosberg, nævnes af flere internationale medier som favorit til at få den anden plads.

Pascal Wehrlein sikrede sig sidste søndag den endelige sejr i dette års tyske standardvognsmesterskab (DTM) i en Mercedes.

Manor får i næste sæson spritnye Mercedes-motorer til sine Formel 1-biler. Holdet har som det eneste af de i alt ti hold i Formel 1 ikke fået point i år, hvor Ferrari har leveret hestekræfterne.

/ritzau/

Dagens Gossip