Magnussens rival må stoppe test i utide efter motorstop

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

Det kører fortsat slet ikke for Kevin Magnussens Renault-hold ved Formel 1-testen i Barcelona.

På andendagen måtte Jolyon Palmer afbryde kørslen tre og en halv time før afslutningen, efter at motoren brændte sammen på banen, og der kom der røg ud af maskinen.

Den britiske Formel 1-debutant forsøgte dog at se det positive i endnu en uheldig dag.

- Slut for i dag, men 42 omgange er bedre end 37. I det mindste går det den rigtige vej, skrev Jolyon Palmer på Twitter lige efter at have forladt bilen.

Netop 37 omgange var, hvad det blev til i mandagens test, der var præget af konstante softwareproblemer i raceren.

Alt i alt blev det altså til 79 omgange på to dage for Jolyon Palmer, langt mindre end han havde håbet.

Til sammenligning nåede 8 ud af 11 hold over 100 omgange alene tirsdag, og på det skræmmende velforberedte Mercedes-hold står Lewis Hamilton og Nico Rosberg tilsammen noteret for i alt 328 omgange.

Tirsdagen begyndte ellers fornuftigt for Renault, der kunne se Palmer køre 41 omgange før frokostpausen, hvor hans bedste tid var mere end tre sekunder bedre end dagen før.

Men kort efter, at testkørslen blev genoptaget, var det slut, og uheldene understreger, at Renault-mandskabet har et stort arbejde foran sig inden grand prix-premieren i Melbourne 20. marts.

Kevin Magnussen kan nu håbe på, at de værste startvanskeligheder er overstået, når han overtager bilen fra Palmer onsdag og torsdag.

Generelt blev der kørt hurtigere på dag to, hvor en del af bilerne gik over til blødere og dermed hurtigere dæk.

Hurtigste mand var for anden dag i træk Sebastian Vettel (Ferrari), der blev noteret for en bedste tid på 1 minut 22,810 sekunder. Han overlader nu sædet til holdkammeraten Kimi Räikkönen.

/ritzau/