Magtfuld Portman presser kvinde i jobposition

Skrevet af admin

16/06/2015

Dagens topnyheder

En film om en stærk kvinde skal være instrueret af en kvinde. Det mener Natalie Portman.

Derfor har den 34-årige Oscar-vindende skuespillerinde været så insisterende på at få en kvindelig instruktør i stolen på sin kommende film om højesteretsdommeren Ruth Bader Ginsburg, at hun nægtede at skrive under på kontrakten, hvis ikke producenterne fra Focus Features hyrede en kvindelig instruktør, afslører Ginsburg selv.

- Natalie Portman kom for at tale med mig om filmen, og vi havde en virkelig god samtale, siger Ginsburg ifølge The Hollywood Reporter og fortsætter:

- En ting, der var meget interessant, var, at hun insisterede på at lægge projektet på hold. Hun sagde, at hun ville have, at instruktøren skulle være en kvinde, og at der ikke er nok kvinder i filmbranchen, selv om der er så mange talenter, siger den 82-årige tidligere topdommer og tilføjer:

- Og se, nu har de en kvindelig instruktør på filmen. Det er fantastisk, siger Ginsburg, der er beæret over, at man vil lave en film om hendes kamp for kvinderettigheder i 70'erne.

Filmen handler om Ginsburg, der kæmpede mod mange forhindringer i kampen for ligestilling, og senere blev hun den første kvindelige jødiske dommer, og det betyder også meget for den israelsk-fødte amerikanske skuespillerinde, der selv er jøde.

Ud over religionen har Ginsburg og Portman også studeret samme sted. Topdommeren har læst jura ved Harvard University, mens skuespillerinden har en bachelor i psykologi fra det anerkendte universitet.

I 2009 blev Kathryn Bigelow den foreløbige første og eneste kvinde til at vinde en Oscar-statuette som bedste instruktør for sin instruktion af krigsdramaet "The Hurt Locker".

Der er endnu ikke offentliggjort, hvem den kvindelige instruktør på Portman-filmen er, og heller ikke hvornår den får premiere.

Ind til videre er titlen på filmen meget apropos "On the Basis of Sex".

/ritzau/FOKUS