Mainz tilføjer Bayern München første hjemmenederlag

02/03/2016

For første gang siden sin løsladelse fra fængslet var den tidligere Bayern München-præsident Uli Hoeness på plads på Allianz Arena for at se sin klub i aktion, men det blev næppe den oplevelse, den tilbagevendte fodboldpersonlighed havde drømt om.

Bayern tabte nemlig meget overraskende med 1-2 til Mainz og led dermed sit første pointtab på eget græs i denne bundesligasæson, hvor sydtyskerne før kampen havde vundet 11 gange på stribe.

Den indskiftede colombianer Jhon Cordoba blev matchvinder for gæsterne, da han lavede 2-1-målet fire minutter før sidste fløjt.

Mainz var også gået til pause med den føring, som Jairo Samperio havde skaffet holdet, da han blev spillet helt fri i venstre side af straffesparksfeltet.

Men det så ud til at gå, som det plejer, da Arjen Robben udlignede 19 minutter efter pausen. Bayern intensiverede presset mod gæsterne, men blev straffet til sidst med Cordobas scoring.

Trods nederlaget har Bayern München et forspring på fem point ned til Borussia Dortmund på andenpladsen. Dortmund vandt 2-0 ude over Darmstadt.

Mens det altså blev en skidt onsdag aften for Bayern, blev det en god dag for de danske spillere, der var i aktion i Bundesligaen.

Jannik Vestergaards betrængte Werder Bremen overraskede ved at vinde hele 4-1 på udebane over Bayer Leverkusen, og også Andreas Christensen kunne fejre en sejr, da hans klub, Mönchengladbach besejrede Stuttgart med 4-0.

Endelig var der fuld spilletid til Pierre-Emile Højbjerg, som var med i Schalke 04's 3-2-sejr over Hamburg.