Mainz triumferer i første kamp efter Hjulmand-fyring

21/02/2015

Fyringen af træner Kasper Hjulmand har omgående givet resultat i bundesligaklubben Mainz.

Lørdag eftermiddag vandt holdet kamp et efter danskerens afskedigelse, da lokalrivalen Eintracht Frankfurt blev slået med 3-1 hjemme i Mainz.

Foran hjemmepublikum på Bruchweg mosede Mainz-spillerne på fra første minut i en mere aggressiv og direkte spillestil end den mere kontrollerede facon, som Hjulmand havde indført.

Det gav resultat mod Frankfurt, som efter 45 jævnbyrdige minutter og 1-1 ved pausen blev knækket af to hurtige træffere i de første minutter af anden halvleg.

Først gjorde Johannes Geis det til 2-1 direkte på frispark, og få minutter senere scorede Yunus Malli hjemmeholdets tredje mål.

Med sejren rykker Mainz lidt væk fra den truende nedrykningsstreg og op på 10.-pladsen i Bundesligaen.

Mens Hjulmand altså er færdig i Bundesligaen, havde de danske spillere i den bedste tyske fodboldrække en udmærket lørdag.

Jannik Vestergaard led godt nok sit første pointtab som Werder Bremen-spiller, men de formstærke nordtyskere vil sikkert være glade for 1-1 på udebane mod Schalke 04.

Werder var nemlig bagud indtil dybt inde i overtiden, hvor den østrigske midterforsvarer Sebastian Prödl headede udligningen i nettet.

Også Augsburg med Pierre-Emile Højbjerg måtte tage overtiden i brug for at skaffe 2-2-udligningen i forfølgerduellen mod Bayer Leverkusen.

Højbjerg markerede sig med flere farlige forsøg, men var skiftet ud, da Augsburg-målmand Marwin Hitz blev dagens helt med sin 2-2-scoring efter hjørnespark.

I toppen kværner Bayern München videre med skræmmende suverænitet. Efter sidste uges 8-0-sejr over Hamburger SV blev det lørdag til en udesejr på 6-0 over kriseramte Paderborn.

Robert Lewandowski og Arjen Robben scorede hver to mål for topklubben.