Majas opsang begejstrer danskerne: Hold op med at sige, at vi skal ‘hjælpe vores egne først’

Tirsdag gik Zenia Stampe på Facebook med en opsang til alle de danskere, der mener, at vi hellere skulle bruge penge på danske ældre end alle verdens flygtninge.

Den radikale folketingspolitikers opslag er en reaktion på kritikken af søndagens indsamlingsshow til fordel for flygtninge i Syrien og nærområderne.

Læs også: DR og TV2 går sammen for at hjælpe flygtninge

- Til det er der jo bare at sige: Hvis man virkelig mener, at situationen for danske ældre på nogen måde kan sammenlignes med situationen for syriske flygtninge, så er det godt nok længe siden, at man har besøgt sin mor eller bedstemor, skrev hun blandt andet.

Men selvom opslaget modtog masser af likes, så stjal en enkelt kommentar billedet:

- De skal i det hele taget bare i den grad holde op med at bruge det argument med at "hjælpe vores egne først”, indleder Maja Spang-Hanssen en kommentar, der i skrivende stund har modtaget mere end 1100 likes.

Til Dagens.dk uddyber 35-årige Maja Spang-Hanssen fra Assens, at hun selv er en af ‘vores egne’. Hun har levet under den nyligt afskaffede fattigdomsgrænse størstedelen af sit voksenliv. Først som studerende og siden langtidssygemeldt og alenemor med to små børn.

Men hun har ikke brug for at blive hjulpet. Ikke mere end de syriske flygtninge i hvert fald.

- Jeg har ikke råd til at give mine børn nyt tøj hele tiden, men vi bor i en fin treværelseslejlighed, får sund mad at spise og har både tv-pakke, mobiltelefon og playstation, siger Maja Spang-Hanssen, der erkender, at hun også er heldig at komme fra et ressourcestærkt hjem.

- Jeg er bestemt ikke blind for, at der er andre, der sidder i en noget sværere situation end mig. At der sidder ældre på plejehjemmene og mangler mad, rengøring og frisktilberedt mad, siger hun til Dagens.dk.

- Men i det store perspektiv har vi det altså godt. Vi er ikke udsat for bombeangreb, og hele nabofamilien er ikke blevet henrettet. Vi skal ikke frygte for vores liv. Der er langt fra at leve i krig til at have det økonomisk svært.

Læs også: Kendt musiker: Jeg blev spyttet på, da jeg ville hjælpe flygtninge på Hovedbanegården

Hun er overvældet over alle de positive tilkendegivelser på kommentaren, som hun skrev, fordi hun følte, at Facebook-debatten havde ramt et lavpunkt.

- Jeg er meget aktiv på Facebook, og jeg havde bare lyst til at sige : ‘Hold nu op’ til alle dem, der har så - lidt hårdt sagt - ondt i røven over, at vi vil hjælpe uden for landets grænser, siger hun.

- Det irriterede mig, at folk ikke kan unde krigsflygtninge nogle penge, fordi de har hørt om nogle ældre, der har det svært. Og som jeg også skrev i kommentaren (til Zenia Stampes opslag, red.), så vil jeg da bare opfordre dem til at skrubbe ud på gaderne og hjælpe hjemløse eller blive besøgsven på et plejehjem, siger Maja Spang-Hanssen, der selv donerer et månedligt beløb til velgørenhed.

Læs hele Zenia Stampes opslag og Maja Spang-Hanssens kommentar her:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

TV2 og DR er lige nu ude for en sand shitstorm på de sociale medier, fordi de er gået sammen med en række nødhjæ...

Posted by Zenia Stampe on Tuesday, September 15, 2015

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip