Majestæten glæder sig til larmen i Boxen

Hans Lindberg er hjemme i klubben vant til, at der en gang imellem dukker 13.500 mennesker op i O2 World i Hamburg og bakker hjemmeholdet HSV op.

Men højrefløjen ser alligevel meget frem til at spille EM i Jyske Bank Boxen, hvor kapaciteten kun er lidt større.

- Det bliver en fantastisk kulisse for os og forhåbentlig også for de fans, der kommer.

- Jeg har aldrig spillet for så stort et publikum på dansk jord. Det, der kommer tættest på, var formentlig Kiel i Tyskland, hvor vi spillede indledende runde ved VM i 2007, og så VM i Malmø i 2011 måske. Men det her bliver noget helt særligt, fordi det er i Danmark.

Hans Lindberg - kaldet Hans Majestæt blandt sine fans - er nøjagtigt som landsholdet ubesejret i Boxen, hvor man indtil nu har spillet to træningskampe.

Mod Tyskland i foråret 2012 blev det uafgjort 25-25, og senest vandt Danmark 25-21 over Polen i juni måned. Ved den lejlighed lavede Lindberg hele 10 mål og blev dansk topscorer foran 5.500 tilskuere.

- Det var en forsmag på den kulisse, der venter os mod Makedonien, men der kommer forhåbentlig lidt flere.

- Vi håber, at tilskuerne kommer til at bakke op om os ved at være der verbalt og skabe en stemning, som aldrig er set før i Danmark, siger han.

Hans Lindberg er spændt på, om danskerne kan matche den højlydte og medlevende opbakning, som makedonerne og de øvrige Balkan-lande plejer at få på hjemmebane.

- Søndag får vi at se, hvordan det bliver. Der er jo tale om to ret forskellige folkeslag. Vi blev alle positivt overrasket over, hvor god stemning der var i Malmø, og jeg håber, at det kan komme op på samme niveau, hvis ikke højere, siger han.

Kampen mellem Danmark og Makedonien fløjtes i gang klokken 20.30.

/ritzau/

Dagens Gossip