Major tiltalt for at millionbedrageri

Majoren, der havde ansvar som indkøber i forsvarets sundhedstjeneste, har desuden udbetalt næsten en million kroner til sit eget firma for konsulentarbejde for forsvaret, selv om der aldrig er ydet for en krone rådgivning af forsvaret, skriver avisen.

Majoren er tiltalt for mandatsvig og bedrageri for mindst tre en halv million kroner samt ulovlig besiddelse af tre eller fire pistoler, viser anklageskriftet, som Politiken har fået aktindsigt i.

Retssagen begynder i november ved Retten i Roskilde. Sagen blev afsløret i december sidste år. Kort efter gik majoren som 60-årig på planlagt pension.

Oberstløjtnant Claus Pejtersen, der var chef for den tiltalte major, oplyser, at det har været og er en instruks i forsvaret som overalt i det offentlige, at der skal to underskrifter til ved godkendelse og betaling af alle indkøb, uanset beløbsstørrelse. Han vil ifølge Politiken ikke kommentere sagen yderligere, herunder hvordan de mulige kriminelle forhold i så fald kan være begået.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Ifølge den fungerende auditør i København, Kristian Kirk, er Forsvarsministeriets interne revision nu underrettet om sagen. Han siger, at der »på intet tidspunkt« har været mistanke om flere implicerede.

Chefen for Forsvarsministeriets interne revision, Carsten Kyhnauv, har ifølge Politiken »overhovedet ingen kommentarer til sagen, uanset hvad du spørger om«.

Den tiltalte major nægter sig ifølge Politiken skyldig.

Dagens Gossip