Makedonien åbner grænser for begrænset antal migranter

Makedonien åbner for migranter fra Grækenland i et antal, som landet kan levere transport til at håndtere, siger en talsmand for det makedonske indenrigsministerium, efter at hundredvis af migranter og flygtninge fredag er strømmet uhindret over grænsen.

Politiet har afspærret grænsen mellem Grækenland og Makedonien for tusindvis af migranter og flygtninge, men talsmand Ivo Kotevski siger til nyhedsbureauet Reuters:

- Vi tillader adgang for et antal, der svarer til den transportkapacitet, vi har, eller til at kunne give dem passende lægebehandling og pleje, siger han.

Mindst 1000 migranter og flygtninge lagde fysisk pres på kæden af makedonske politifolk på den græsk-makedonske grænse fredag, og mindst 10 personer så ud til at være besvimet under den massive masen og skubben, siger et øjenvidne til Reuters.

Man kunne høre folk skrige, og lægepersonale ilede til for at behandle de besvimede, eller personer, som kom til skade. Der opstod kaos og panik, efter at politiet havde lukket flere hundrede mennesker ind i Makedonien, hvor de havde været tilbageholdt siden torsdag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip