Makedonien presser Frankrigs storhold ved håndbold-EM

15/01/2016

De forsvarende guldvindere fik to point ud af holdets første kamp ved EM i håndbold.

Men det holdt hårdt, før Frankrig havde besejret Makedonien med 30-23 i gruppe A.

Cifrene lyder umiddelbart noget mere overbevisende, end kampens forløb lægger op til.

Frankrig vandt for nylig Golden League-turneringen på hjemmebane, efter at holdet søndag i Paris pulveriserede Danmark med 36-28 i den sidste kamp.

Makedonerne, der som vanligt blev ført an af FC Barcelona-stjernen Kirill Lazarov, var dog med hele vejen i første halvleg af kampen i Krakow, der endte 12-12.

I anden halvleg kom Frankrig foran 20-17, men de undertippede makedonere nægtede at give op og fik kontakt med tre mål på stribe til 20-20.

Mod kampens afslutning så Frankrigs større bredde dog ud til at blive udslagsgivende, og fra stillingen 22-22 rykkede de regerende OL-, VM- og EM-guldvindere fra makedonerne med fem mål på stribe.

Kirill Lazarov blev Makedoniens topscorer med ni mål, som han dog skulle bruge 17 forsøg på.

Hans klubkammerat i FC Barcelona Cedric Soirhando blev Frankrigs topscorer. Stregspilleren lavede seks mål i kampen, der blev ledet af de danske dommere Martin Gjeding og Mads Hansen.

Frankrigs største stjerne, Nikola Karabatic, nøjedes med at lave to mål på syv forsøg.

Hans bror, Luka Karabatic, sluttede kampen med et rødt kort et halvt minut før tid.

I samme gruppe vandt Polens EM-værter en kneben sejr på 29-28 over Serbien.