Makedoniens hær opfører migranthegn mod Grækenland

Makedoniens hær begyndte lørdag morgen at opføre et pigtrådshegn på landets sydlige grænse mod Grækenland. Det beskrives af en embedsmand som en "forebyggende" foranstaltning til at forbedre kontrollen med strømmen af migranter på Balkan.

Soldater banker tre meter lange metalpæle ned i den kolde, mudrede jord for at bygge et pigtrådshegn magen til det, Ungarn har opført på dets sydlige grænse med Serbien og Kroatien for at holde den massive strøm af migranter på vej mod Vesteuropa tilbage.

Syrere, afghanere og irakere har i stort antal uhindret passeret Balkan-landene efter at være ankommet med båd eller gummibåd til Grækenland eller Tyrkiet. Men i de seneste par uger er migranter af alle andre nationaliteter blevet afvist.

Det har ført til en kaotisk ophobning af mennesker på den græsk-makedonske grænse. Det har også medført dage med protester fra utilfredse iranere, pakistanere, marokkanere og andre, der ønsker at komme videre nordpå i Europa.

For et par dage siden forsøgte demonstranter at storme en hullet politikæde, som skulle forhindre folk i at komme ind i Makedonien, der er en fattig, tidligere jugoslavisk republik.

En højtstående makedonsk embedsmand, som ikke ønsker sit navn offentliggjort, siger, at det "kun er ment som forebyggede foranstaltning".

- Vi lukker ikke grænsen fuldstændig, siger embedsmanden, der beskriver hegnet som et forsøg på at styre strømmen.

- Vi vil fortsat tillade migranter fra krigsramte lande at komme igennem.

EU-landet Ungarn lukkede i september og oktober dets sydlige grænser for migranter og kaldte dem trusler mod sikkerheden, velstanden og Europas kristne værdier.

Det ledte migranterne ind i Kroatien og Serbien for de flestes vedkommende på vejen til Tyskland, som kæmper med at håndtere de mange mennesker. Danmarks sydlige nabo venter, at der alene i år ankommer omkring en million flygtninge og migranter.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip